Nakon zaraženog tenisača, Božinović potvrdio proširivanje mjera na Zadarsku županiju

Foto: Novi radio / Pixabay

ZADAR – Nakon slučaja zaraženog tenisača u Zadru i novog slučaja u koprivničkoj bolnici proširuju se mjere koje je u nedjelju donio Nacionalni stožer civilne zaštite.  Mjere zabrane posjete bolnicama i domovima za starije tako osim u Zagrebu te u Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Osječko-baranjskoj županiji od danas vrijede i u Zadarskoj županiji. O uvođenju novih mjera se, kako doznaje Index, zasad ipak ne razmišlja.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Index je sinoć potvrdio da se uvode nove mjere u Zadarskoj županiji nakon što je kod bugarskog tenisača Grigora Dimitrova otkriven koronavirus, zbog čega je teniski turnir Adria Tour prekinut neposredno prije finala. Policija je, nakon što je turnir naprasno prekinut, počela udaljavati ljude iz kompleksa stadiona, uključujući i otvoreni bar u kojem su se ljudi okupljali.

– Donosimo odluku, od ponedjeljka će zbog novonastale situacije biti zabranjeni posjeti bolnicama i domovima za starije u Zadarskoj županiji – rekao je Božinović za Index kasno sinoć

U Zadru će se, kako je rekao, odmah danas formirati i tim stručnjaka koji će se baviti ovim slučajem.

PROČITAJTE JOŠ:

OGLASIO SE ZADARSKI STOŽER: “Svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim tenisačem dulje od 10 min, u samoizolaciju!”

PONOVNO PRESICE STOŽERA: “18 novooboljelih, prikavamo se na novo ‘normalno’”

Vaš komentar