PLANUO BROD U ZADRU “Zaiskrilo iz utrobe plovila, plamen suknuo 2 metra uvis”

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

ZADAR – Brod Viking na vezu u zadarskoj uvali Draženica oko 13 i 30 počeo je gutati plamen koji je u jednom trenutku suknuo preko 2 metra uvis iznad broda, javlja Radio Zadar.

– Taj nas je prizor naveo da shvatimo da je ozbiljno i da požar može prijeći i na druge brodove, a u tanku sigurno ima i goriva – govore očevici.

– Krenulo je sve s dimom, pa se činilo kao je da netko na Vojničkom zapalio vatru za gradele – opisuju požar žitelji u susjedstvu koji su odmah pozvali vatrogasce.

– Nakon toga je zaiskrilo iz utrobe broda i kroz otvore je krenuo plamen koji se počeo uzdizati iznad najviše točke i potom počeo divlje vrludati po gornjem dijelu broda. Vatrogasci su stigli ekspresno. Navukli maske popeli se na brod i za 20-tak minuta obuzdali plemen – navode također očevici uz opasku “Nije bilo nimalo bezazleno”.

U međuvremenu su stigli vlasnici drugih brodova koji su na vezu, a neki su za svaki slučaj i isplovili kako bi isključili svaku mogućnost da im strada plovilo.

Brod Viking već je više od 10 – tak godina na vezu na Vojničkom mulu. ” U njemu “mulci operiraju”. “Skidaju opremu, bacaju je u more. Ruzina sama po sebi je znak da se o brodu nitko ne brine i bilo bi vrijeme da ovo ruglo otplovi iz Drošanjice.” govore stanovnici kuća uz more na Trpimirovoj obali.

Policijska će istraga uvrditi kako je došlo do požara.

Gori brod u Drošanjici

Gepostet von Toni Pajkin am Montag, 22. Juni 2020

I.B.

Vaš komentar