REKONSTRUKCIJA LUKE CRES – Obavljeno više od pola radova

Foto: ŽLU Cres

CRES – Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković će u utorak 23. lipnja obići radove na Projektu rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres nakon čega će sudjelovati na svečanosti otvaranja radova na izgradnji Sunčane elektrane Cres.

Na projektu rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres, obavljeno je više od polovice predviđenih radova, a aktivnosti na gradilištu i dalje su u punom zamahu. Osnovni cilj projekta je unaprijediti infrastrukturu u pojasu lučkog bazena luke Cres izgradnjom sigurnijeg i uređenog pristana. Ovaj projekt ujedno predstavlja nastavak uređenja creske rive, s kojom će činiti jedinstvenu prostornu, funkcionalnu i oblikovnu cjelinu.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres, vrijedan 34,6 milijuna kuna, je projekt koji se financira sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., odnosno u okviru projekta „Renesansa na hrvatskoj obali“ u sklopu kojeg je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pomoću EU fondova do sad uložilo gotovo 900 milijuna kuna u obnovu malih luka koje povezuju otoke.

Nakon obilaska radova na creskoj luci, ministar Butković će zajedno s ministrom turizma, Garijem Cappellijem sudjelovati na svečanosti otvaranja radova na izgradnji Sunčane elektrane Cres.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: