Zaražen i Borna Ćorić – Premijer Plenković ide na testiranje

Foto: Vlada RH

Hrvatski tenisač Borna Ćorić potvrdio je da je zaražen koronavirusom nakon sudjelovanja na turniru Adria Tour u Zadru gdje je nastupio i Grigor Dimitrov koji je jučer objavio kako je pozitivan na COVID-19.

U razgovoru za HRT načelnik Stožera civilne zaštite Šime Vicković izjavio je da su još tri osobe zaražene, ne navodeći imena zaraženih.

Među onima s pozitivnim nalazom je i hrvatski tenisač Borna Ćorić koji se oglasio na društvenim mrežama.

– Pozdrav svima, želim vas informirati da sam pozitivan na Covid-19. Molim sve koji su bili u kontaktu sa mnom zadnjih nekoliko dana da se testiraju. Jako mi je žao ako sam prouzročio bilo kome problem. Dobro se osjećam i nemam simptome. Čuvajte se. Šaljem svima puno ljubavi, izjavio je Borna Ćorić.

Borna Ćorić te dva trenera ostaju u Zadru u strogo kontroliranim uvjetima propisanim od strane epidemiologa te će se pridržavati svih dobivenih uputa. Ostali sudionici i igrači putuju kućama te će biti u stalnom kontaktu s epidemiološkim službama svojih matičnih zemalja.

Testirane su ukupno 22 osobe od čega je 19 negativnih, a među negativnima je Marin Čilić koji se oglasio priopćenjem. Uz Bornu pozitivan je Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

– Testirani su igrači, njihovi treneri i uži tim, a njih troje je pozitivno, rekao je Vicković.

– Organizira se smještaj, tzv. karantena u kojoj će biti smještene osobe pozitivne na koronavirus, kao i stručno osoblje, a u izradi je i popis njihovih kontakata. Formirani su dodatni timovi i otvorene telefonske linije, rekao je Vicković.

Ni Plenković se nije pridržavao distance

Premijer Andrej Plenković u subotu je bio u Zadru na Adria Touru. Bio je u publici te se susreo s Goranom Ivaniševićem, Novakom Đokovićem i Marinom Čilićem. Iz vlade uvjeravaju da nije bio u bliskom kontaktu te da se ni s kim nije rukovao.

– Premijer nije bio u kontaktu s Ćorićem niti Dimitrovim. Bio je u kontaktu s Ivaniševićem, Čilićem i Đokovićem, s kojima je proveo kratko vrijeme u razgovoru. Druženje je trajalo nekoliko minuta, riječ je o 2 do 3 minute. Nije bilo rukovanja i ne radi se o bliskom kontaktu – kazali su iz vlade za Index.

Još su jednom ponovili kako se ni po jednom kriteriju ne radi o bliskom kontaktu.

– Premda nije bilo bliskog kontakta, premijer će se danas testirati, zbog novonastale situacije u Zadru na teniskom turniru, kao odgovoran građanin – otkrili su Indexu iz vlade.

Kazali su još kako je Plenković ukupno na turniru proveo oko 40 minuta.

Foto: Vlada RH / Screenshot

Plenković je u subotu istaknuo da je humanitarni turnir “velika promocija Zadra i Hrvatske u svijetu”. Plenković se u Zadru pozdravio s nekim tenisačima, a između ostalima i Čilićem i Đokovićem koji su bili u izravnom kontaktu sa zaraženim Dimitrovom tih dana.

Ni Plenković se, kao ni drugi gledatelji, nije pridržavao distance.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Božinović: “U Zadar stiže tim od 10 stručnjaka da identificira sve kontakte bugarskog tenisača”