DIVLJAŠTVO NA ŠOLTI Otjerao nautičare s pomorskog dobra, skiperu prekipjelo i objavio snimku

Foto: Screenshot

NEČUJAM – Nevjerojatne scene snimio je nautičar u jednoj od uvala Nečujma na otoku Šolti. U pokušaju da se privežu na mul, niz betonske stepenice do mora zaletio se muškarac koji ih je otjerao, a snimatelj tumači da je bilo prijetnji na rubu fizičkog obračuna.

– Evo zorni prizor na Nečujmu. Idiot koji je napravio bespravan mul tjera nautičara sa „svog posjeda“. Ako ima tko od nadležnih inspekcija da mi kaže što treba napraviti u ovakvom slučaju. Prijeti tamo da će pokidati konope, da će ubiti, zaklati. Evo, Hrvatska – govori u videu šokirani nautičar koji je sve snimio.

– Ovo je nastavak. Bit će fizičkih obračuna. Lokalni šerif stvara probleme ljudima, tjera ih. Evo, točno mogu posvjedočit o događaju i pokazat di se događa.

Nazvali smo autora snimke koji nam je potvrdio autentičnost svega rečenog u videu, ali i kazao da više od toga ne bi ni komentirao. Tek je rekao da mu je prekipjelo jer su ovo redovite scene koje viđa na Jadranu i da se tome mora stati na kraj.

U objavi na Facebooku naveo je i lokaciju gdje se ovo nalazi, a  objava je naišla i na priličan broj osuđujućih komentara ovakvog ponašanja.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3243117939064905&set=p.3243117939064905&type=3&theater

Što napraviti u ovakvoj situaciji?

– Ako se radi o kršenju javnog reda i mira, onda slučaj obavezno treba prijaviti policiji. Ako je nelegalno korištenje bova ili pomorskog dobra u cjelini onda komunlare redare i lučkog kapetana. Za taj slučaj recimo može se nazvati kolegu u Rogaču – odgovorio nam je lučki kapetan u Splitu, Željko Kuštera.

– Ne možete vi sebi prisvajati pomorsko dobro. Tu je vjerojatno riječ o neodgovornim pojedincima, a takvima treba stati na kraj. Dakle, postoje neodgovorni pojedinci da nešto sebi umišljaju. Treba im jasno poručiti „to je moje kao i vaše, to je vlasništvo Republike Hrvatske! Jedina je iznimka ako netko na pomorsko dobro plaća koncesionrsko odobrenje, ali na muliće se ne daje koncesijsko odobrenje – jasan je lučki kapetan.

Dakle, ukoliko doživite ovakvu situaciju, svakako nastojte izbjeći sukobe, nazovite policiju i prijavite galamdžiju i uzurpatora javnog pomorskog dobra.

Ukoliko imate snimke protupravnih radnji, pošaljite nam ih na info@morski.hr. Mi ćemo nazvati odgovorne i svakako ih objaviti!

Jurica Gašpar