Foto: HZJZ

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je podatke za posljednja 24 sata o zarazi koronavirusom u Hrvatskoj. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 30, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2366

Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije. 12 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba te 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.

Do sada je testirano 73093 osoba, od toga 347 u posljednja 24 sata.
Na bolničkom liječenju je 16 osoba. Na respiratoru nema (0) pacijenata.
Ukupan broj ozdravljenih je 2142.
Ukupan broj preminulih je 107.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, stoji u priopćenju nacionalnog stožera.

– Prema mojim spoznajama u ovom trenutku imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj. To ukazuje na potrebu da budemo oprezni, ali ne znači da je epidemiološka situacija značajno pogoršana. Rast još uvijek nije eksponencijalan. Od osnovne je važnosti pridržavati se preporuka. Ne treba braniti putovanja – komentirao je novonastalu situaciju ministar zdravstva Vili Beroš u Splitu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković i supruga pozitivni na koronavirus