FOTO Žežin sv. Ivana i spektakularne izvedbe svjetski poznatih biciklista u Vrboskoj

Foto: Manuel Kleinmann i Nikola Radovani

VRBOSKA – Žežin sv. Ivana , u širem narječju poznat kao „Ivanjski krijesovi“ je običaj paljenja vatre uoči svetkovine rođenja sv. Ivana Krstitelja. Takvi običaji postojali su u svim hrvatskim krajevima, a u većini njih su zadržani i do današnjeg dana. Karakterizira ih sakupljanje granja koje se zatim zapali, a djeca i mladi ga preskaču.

Sinoć su, u Vrboskoj , i domaći i turisti imali čast uživati u fantastičnim izvedbama tri poznata biciklista discipline trial : Olivera Widmanna, Noaha Sandrittera i Dominika Oswalda koji već nekoliko dana borave i treniraju na našem najsunčanijem otoku te se upravo tamo pripremaju za buduća internacionalna natjecanja.     

Povodom Žežina sv. Ivana oni su sagradili tzv. Parcours, odnosno stazu za trening na kojoj su publici predstavili svoje vještine na biciklima te svojom izvedbom oduševili sve prisutne, od najmlađih do najstarijih. 

Nakon njihove spektakularne izvedbe u 21:00h na rasporedu je bilo tradicionalno paljenje „ognja“ kod Tvrđave, a pritom su svi posjetitelji mogli uživati u nastupu klape Kaštilac te vrhunskoj mediteranskoj hrani i vinima lokalnih proizvođača.

Manuel Kleinmann

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO “Mala Venecija” i biciklisti – Atraktivni prizori treninga svjetskih prvaka u mountain bikeu