Foto: Facebook / Jurica Matulić

Agencija za obalni linijski promet objavila je Obavijest svim brodarima koji obavljaju javni prijevoz u obalnom linijskom prometu na području Republike Hrvatske, koju prenosimo u cijelosti: 

“Nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o izmjeni Odluke načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, od danas 24. lipnja 2020. godine u 24:00 sata svi vozači, ostali zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu obvezni su za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice te se pridržavati općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vožnju javnim prometom.

Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice“, stoji u obavijesti Agencije za obalni linijski promet.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U Hrvatskoj 22 novooboljelih – Obavezne maske u javnom prijevozu