Foto: Pixabay

U posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva pa su do sada ukupno zabilježene 2.483 osobe pozitivne na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.149 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 227 osoba na liječenju, najnoviji su podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Trenutno su potvrđene ukupno 2.483 osobe zaražene koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Šibensko-kninske, jedna iz Virovitičko-podravske županije, jedna iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Varaždinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, dvije iz Sisačko-moslavačke županije, pet novooboljelih osoba je iz Zadarske županije, sedam iz Zagrebačke županije, devet iz Primorsko-goranske županije, 25 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, a 40 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.

2.149 osoba se oporavilo. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječe 42 osobe.

Zadarski slučajevi nemaju veze s turnirom

Četiri uzorka pozitivna na koronavirus u Zadru nemaju veze s teniskim turnirom – riječ je o tročlanoj obitelj iz Bugarske koja radi u Makedoniji, a imaju kuću u Novalji i hrvatskoj državljanki koja se vratila iz Slovenije. Izvijestio je to epidemiolog Alan Medić ispred zadarske Poliklinike.

U Rijeci zaraženo pet pomoraca

Na području Primorsko-goranske županije 10 je novih slučajeva zaraze koronavirusom o čemu je izvijestio Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

Svih deset slučajeva osobe su bez simptoma, među njima je pet pomoraca te 5 osoba koje su povezane s poznatim aktualnim žarištima. Kada je riječ o pomorcima, to su osobe koje su se testirale po povratku s broda ili uoči novog ukrcaja.

D.G.

Vaš komentar