Edukacija spasioca u Istri za sigurniju turističku sezonu

Foto: Pixabay

PULA – Odjel prevencije PU istarske nastavio je s provođenjem preventivnih aktivnosti za sigurniju turističku sezonu pa je tako danas na tečaju za osposobljavanje spasioca u hotelu Pula održana edukaciju polaznika tečaja na temu prevencije kriminaliteta na kupalištima i plažama.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koje policija poduzima kako bi se smanjio broj kaznenih djela i kako bi se strani i domaći gosti osjećali sigurnije na istarskim plažama. Polaznike tečaja policijska službenica Sanja Delač Fabris upoznala je s najčešćim oblicima kriminaliteta na kupalištima i plažama, načinima počinjenja kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kriminaliteta na štetu djece i maloljetnika, karakteristika tih počinitelja te sigurnosnim ugrozama i načinima postupanja kod uočavanja opasnosti od sumnjivih predmeta.

Policijska službenica ujedno je pozvala buduće spasioce da se u slučaju uočavanja sumnjivog ponašanja ne izlažu opasnost, već da o tome odmah obavijeste policiju i da policijskim službenicima prenesu što više korisnih informacija i svojih zapažanja, s obzirom da je dobra suradnja policije i spasioca temelj očuvanja sigurnosti na plažama.

D.G.