VIDEO Bager uletio među jedine goste na plaži – Turisti prosvjedovali, pa napustili mjesto

Foto: Screenshot / Jean Pierre Maričić

ŽABORIĆ – Od kad se korona spustila na svijet, teška mehanizacija se spustila na Jadran. Jedni betoniraju more, drugi razvaljuju škrape, treći dohranjuju plaže, dok ih četvrti pod krinkom nadohrane dodatno devastiraju. Sve se to već mjesecima radi, i baš kad bi čovjek pomislio da se Hrvatska priprema imati savršenu obalu za ono malo gostiju što će ove godine doći, dođe i kraj lipnja, a s njim kolizija bagera i turista.

Već smo vidjeli kako to izgleda u Hloverkinom Mozambiku, Makarskoj. Čini se da nema previše razlike u gotovo svakom naselju u Dalmaciji. Neugodnu scenu doživio je gost koji je s obitelji došao u Žaborić na odmor. Barem je tako mislio. Naime, u naselju kraj Šibenika gdje je vikendicu kupio bivši ministar obrane Damir Krstičević i gdje su mladići iz obijesti nedavno i cijelu jednu klupu iščupali i bacili u more, bageri su potjerali goste s plaže.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219725957074142&set=pb.1074516608.-2207520000..&type=3&theater

– Radovi na pripremi turističke sezone u punom su zamahu. Ako bude išlo po planu od početka rujna sve će biti spremno za prijem turista i spašavanje sezone – napisao je Osiječanin Jean Pierre Maričić koji nam je ispričao i što se dogodilo:

– Prva reakcija je bila šok, nakon toga sam otišao po mobitel i snimio, nazvao turističku zajednicu, gdje su mi rekli da oni ne mogu ništa, a nisam imao koga drugog zvati jer je bio petak popodne – priča nam Maričić.

Bilo je desetak ljudi na plaži i svi su otišli, a smisla da ostane u Žaboriću više nije vidio ni naš sugovornik:

– Danas sam stigao kući, a inače volim Žaborić i odlično je tamo, čak podržavam da je potrebno ponekad napraviti i popraviti neke stvari, ali ovako uletiti među ljude i početi ravnati i razbacivati šljunak, nije baš nešto pametno – zaključuje Jean Pierre.

Trebamo li se i dalje čuditi logici onih koji odlučuju o ovakvim stvarima? Prosudite sami i pogledajte video.

Jurica Gašpar