FOTO: CAVTAT Čak pet luksuznih jahti u jednom kadru

Foto: Boris Guljelmović

CAVTAT – Naša kolumnistica Katija Pašeta javila nam se ovaj put s drugačijom pričom. Ispred obiteljske kuće jučer ujutro ih je zatekao zanimljiv prizor; čak pet luksuznih jahti posložilo se u Župsku valu ispred Plata i Solina i između otočića Supetar Mrkan i Bobara. Suprug Boris Guljelmović je uzeo fotoaparat u ruke i ovjekovječio prizor.

Nekoliko dana tu je već usidrena 116-metarska jahta Ulysses, zatim Lady Jorgia, Clio i My Axioma. Prije dva dana u blizini Supetra usidrila se i megajahta  Flying fox, jedna od 20 najvećih na svijetu.

S dužinom od 136 metara i širinom od 22,5 metara i čak dva helidroma, Flying fox je ujedno i najveća jahta na svijetu u slobodnom charteru, pa bi se moglo reći da ovoj grdosiji sve druge u uvali mogu zapravo poslužiti kao pomoćni brodovi.

Čini se da milijardere ne brine kriza, ali ni pandemija koronavirusa, jer su zapravo najsigurniji na svom izoliranom otoku-jahti. Župska vala ispred Cavtata je omiljeno odredište, pa su tako prije tjedan dana na istom mjestu bile usidrene čak četiri megajahte.

Foto: Boris Guljelmović

Jurica Gašpar

FOTO: U Župskom zaljevu usidrene čak četiri megajahte

Vaš komentar