Foto: Pixabay

U posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.539 osoba pozitivnih na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.150 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još su 282 osobe na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.539 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Varaždinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Koprivničko-križevačke županije, dvije iz Zadarske županije, pet novooboljelih osoba je iz Zagrebačke županije, pet iz Primorsko-goranske županije, pet iz Splitsko-dalmatinske županije, 23 novooboljele osobe su iz Grada Zagreba, a 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.

2.150 osoba se oporavilo. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 51 osoba

– Što se tiče testiranja, gospodin Ivanišević se testirao tri puta, prošli četvrtak, ovaj ponedjeljak i danas je nalaz pozitivan. Nitko tko je bio s njim u kontaktu na teniskom turniru nije ugrožen, samo oni koji su s njim bili u kontaktu zadnjih 48 sati, a epidemiološke službe će odrediti je li se radilo o bliskim kontaktima ili ne – odgovorila je Alemka Markotić na pitanje treba li se premijer Andrej Plenković testirati, obzirom na pozitivni test Gorana Ivaniševića na koronavirus.

O širenju zaraze u narodnjačkim klubovima, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao:

– Radi se o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i zbog toga smo odlučili donijeti odluku kojom će se provoditi kontrola preporuka pridržavanja u noćnim klubovima. Inspekcija i policija će izlaziti u noćne klubove i pratiti. Ako uoče nedostatke, tražit će da se trenutno počne s provođenjem preporuka.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Goran Ivanišević objavio da je pozitivan na koronavirus