VIDEO Otok na kojem u plaži i moru uživaju srne i divokoze

Foto: Screenshot / Morski HR

PLAVNIK – Neobična snimka stiže nam s otoka Plavnika u arhipelagu Kvarnera. Otok koji je stanište divljači, kao da je daleko od civilizacije. Nema ljudi, pa životinje mirno i bez straha šeću čak i plažom.

Autor snimke je Dorijan Curac, strastveni podvodni ribolovac, koji jednako uživa u prirodnom okolišu ispod, kao i iznad mora.

– Snimka je s otoka Plavnika, preciznije, južna uvala kraj uvale Krušija . Ako Vas plovnim putem zanese put ovamo, napravite krug oko tog malog otoka između otoka Krka i Cresa a na južnoj strani posjetite i Kvarnerske Ķormate , mali otočić.

Naime srne nisu jedine koje su našle stanište na tom malom otoku koji je nama pomorcima poznat i po tome da u sjevernom dijelu ima dubina mora od 100 metara.
Da se vratim divljači koja je tu našla sama stanište, da divljači, nisam pogrešio jer tu se vide i divokoze a i bjeloglavi supovi .
Ovih dana ove siromašne turističke sezone izazvane Covid situacijom, često ih možete vidjeti i uz samu obalu gdje mi (ja i supruga) znamo prespavati, pa time i pustiti koju štrucu kruha .
Voljeli bi da se ovo pročuje i do Turističke zajednice Krka, pa da nam ovakvi prizori i događaju postanu dio turističke ponude – poručuje Curac, a mi se pridružujemo njegovim željama, naravno uz poruku da i svjesno čuvamo životinjski svijet, kao što smo to sad svi napravili nesvjesno, svojim nepojavljivanjem u prirodi.
Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Divlje svinje krenule s Brača i sigurno između ribara doplivale na kopno