Foto: Pixabay

U posljednja 24 sata zabilježeno je 85 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.624 osoba pozitivnih na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.152 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još su 54 osobe na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.624 osobe zaražene koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 85 novih slučajeva.
Oboljeli su iz sljedećih županija: Grad Zagreb (42), Međimurska (1), Osječko-baranjska (20), Primorsko-goranska (2), Sisačko-moslavačka (4), Splitsko-dalmatinska (7), Virovitičko-podravska (1), Vukovarsko-srijemska (3), Zadarska (1) i Zagrebačka (4).

2.152 osoba se oporavilo. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 54 osobe.

Od ukupnog broja zaraženih u Zagrebu, 29 ih se zarazilo u noćnim klubovima, javlja HRT. Stoga je ministar zdravstva Vili Beroš uputio apel mladima.

– Što se tiče koronavirus ugroze, to ste me pitali, jutros je također broj novooboljelih manji nego što je bio jučer. Međutim, ponovno je među njima dosta veliki broj onih koji su iz noćnih klubova, tako da je to stvarno nešto o čemu moramo razmisliti. Apeliram još jednom na sve mlade i na sve da je potrebno odgovorno se ponašati i izbjegavati te rizične situacije jer virus je još uvijek oko nas i on nikad ne spava. Prema tome i noćni sati su sati njegovog širenja i moramo biti oprezni – poručio je ministar.

I.B.
Vaš komentar