Novak Đoković javno odgovorio svim kritičarima zbog Adria Toura u Zadru

Foto: Novi radio / Facebook / Novak Djokovic

ZADAR – Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković reagirao je na kritike kojima je izložen zbog zaraze koronavirusom na Adria Touru.  Metaforom da “brodovi ne tonu zbog vode koja ih okružuje već zbog vode koja uđe u njih i povuče ih na dno, kazao je što misli o hajci usmjerenu na njega neposredno nakon naprasitog završetka turnira u Zadru. 

Đoković se, poslije egzibicijskog turnira testirao u Beogradu i objavio da su on i njegova supruga Jelena pozitivni na Covid-19. Pojedini profesionalni tenisači i brojni svjetski mediji optužili su organizatore zadarskog turnira i igrače da nisu poštivali mjere socijalne distance, a na meti je prije svih bio teniski broj 1, kojeg se optužuje da svojom pozicijom, kao predsjednik Vijeća igrača na ATP touru, snosi najveću odgovornost.

Nakon niza poruka kojima se prvog tenisača svijeta, po ocjenama u medijima, želi “pribiti na na stup srama”, te uvredljivih grafita ispisanih u Splitu kojim se Đokoviću želi da umre od koronavirusa, on je na svom Instagramu objavio poruku slijedećeg sadržaja: “Brodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dozvoliti da ono što vas okružuje uđe u vas i povuče vas na dno.”

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zašto su Zadar i Zadrani uvijek bolji izbor od licemjerja i licemjera?

Goran Ivanišević objavio da je pozitivan na koronavirus