POGLED U PLAVO Ronilački vikend u Popovači

Foto: Pogled u plavo

POPOVAČA – Ljeto u Popovači već treću godinu za redom počinje postavljanjem montažnog bazena projekta Pogled u plavo na glavnom gradskom trgu u organizaciji Grada Popovače, Turističke zajednice grada Popovače i u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja.

Tako su i tijekom ovog vikenda, 27. i 28. lipnja 2020. svi građani i posjetitelji Popovače imali priliku spoznati osnovne tehnike i pravila ronjenja te potpuno besplatno uživati u ljepotama ronjenja uz mogućnost razgledavanja podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja kojima Hrvatska obiluje.

Ronilački tim projekta Pogled u plavo posebnu pozornost posvetio je provođenju svih propisanih epidemioloških mjera, uputa i preporuka HZJZ-a, a sukladno propisanim posebnim mjerama PSS asocijacije svi posjetitelji nakon potrebne dezinfekcije imali su jedinstvenu priliku besplatno zaroniti uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.

Instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, nakon provedbe posebnih epidemioloških mjera, kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi brinuli su se za sigurnost ronioca početnika i u bazenu.

Foto: Pogled u plavo

Veliku podršku projektu pružaju i članovi Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko i AdriatiCro Zagreb koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu te se brinuli za sigurnost ronioca u bazenu i izvan bazen, a kao i prethodnih godina Pogledu u plavo se posebno raduju oni najmlađi kojima je ovo jedinstvena prilika za upoznavanje s ronilačkom opremom i općenito ronjenjem kao aktivnošću.

Projekt Pogled u plavo koji se provodi u organizaciji Agencije Promocija ronjenja ima za cilj promociju Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja, ronjenja kao aktivnosti i ponuda u ronjenju za sve zaljubljenike u podvodni svijet, a osim promotivnog karaktera ima za cilj potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje vodenim aktivnostima te da se i ubuduće uključuju u promotivne i edukativne programe.

– Želja nam je da ljeto u Popovači bude projekt za naše građane i one najmlađe koji ostaju u Popovači kako bi ljeto proveli što bezbrižnije i aktivnije, pa je tako i ove godine Turistička zajednica grada Popovače učinila velike napore kako bi se ovo ljeto maksimalno prilagodili novonastaloj situaciji. Izostala su velika okupljanja, kulturna događanja i koncerti kako bi zaštitili ljude, a ujedno i zadovoljili sve preporuke i uvjete. Pogled u plavo je manifestacija koja privlači zaljubljenike u ronjenje i sve ostale koji se žele educirati u ovom segmentu i smatram da smo u tome uspjeli. Uz to imamo i još neke manifestacije, pa smo tako organizirali i ljetno kino koje će biti u noćnim satima, a ujedno će privući naše građane – istaknuo je Josip Mišković, gradonačelnik grada Popovače.

Foto: Pogled u plavo

Manifestacija se je odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu i podržavaju projekt već duži niz godina.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, Agencije Promocija ronjenja .

Medijski pokrovitelji projekta su Narodni radio, SCUBAlife magazin , ronilački web portal Gorgonija te web portal Morski HR.

 

Sponzorirani sadržaj