Foto: Robert Pleško / Ilustracija

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite bilo je riječi i o radu noćnih klubova, koji su djelomično postali i izvorišta zaraze koronavirusom.  

– Kad govorimo o noćnim klubovima mi tu vodimo politiku već nekoliko dana, pogotovo nakon što je uočeno da su žarišta. Donijeli smo odluku da posebni timovi obilaze noćne klubove u prvoj mjeri da provjere pridržavanje mjera. Ukoliko ne da o tome obavijeste nadležne institucije. Inspekcije su pokazale da je proveden nadzor u 245 klubova, kršenje preporuka je u 65, preporuke se najviše odnose na održavanje fizičke distance i prevelikog broja posjetitelja. Svuda tamo gdje se ponovi, a inspekcije su svakonoćne, svuda gdje se utvrdi ponavljanje nepoštivanja ići će se na druge mjere. Svima je u interesu da rade – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, prenosi Index.

Hrvatske ne razmatra zatvaranje noćnih klubova ili? Konkretan odgovor molim

– Pratimo situaciju i vidjet ćemo. Sinoć su 44 tima obilazila noćne klubove. Ja pozivam još jednom da svi dobro razmisle o primjeni preporuka, svima bi trebalo biti na prvom mjestu da se nastavi posao i da ne dođe do zatvaranja. Svi smo u suživotu sa virusom. Virus je tu. Svatko tko se želi stvarno zaštititi.

Za klubove smo donijeli posebne preporuke, i ako tu ne bude novih infekcija nema razloga za zatvaranje. Ako bude problem, naravno da ćemo zatvoriti – kazao je Božinović.

Jesu li se razgovaralo o Zrću i zatvaranju klubova?

– Mislim da je predsjednik Vlade jučer kazao da je razgovarao, Ja ga nisam to pitao.Ja sam razgovarao s načelnicima na Pagu, prati se situacija i pretpostavljam da će oni predložiti nešto. Mi ćemo učiniti sve da se gospodarske aktivnosti nastave – rekao je Božinović.

Klubovi na Zrću se otvaraju ili ne?

– Ja ne znam. Ne znam jesu li već otvoreni ili ne. Epidemiološki izvid je u tijeku. Znam da su 2 liječnika pozitivna, zasad – rekao je Krunoslav Capak.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U Hrvatskoj 52 nova slučaja – Vratio se Capak i krenuo objašnjavati: “I Hrvati iz BiH su građani EU”