Krk i ove godine domaćin otvorenog prvenstva u ronjenju na dah

Foto: Jakob Boman/Unsplash

KRK – Grad Krk će u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Krka i Društvom za sportsku rekreaciju Centar aktivnosti Krk, i ove godine, nastavno na izvrsno prošlogodišnje iskustvo, biti domaćin otvorenog prvenstva Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske u ronjenju na dah (u četiri discipline) prema standardima AIDA i CMAS federacija.

Za potrebe ovog sedmodnevnog natjecanja, čija se organizacija planira u periodu između 05. i 12. rujna ove godine, Grad Krk planira osigurati (maksimalni) budžet od 50 tisuća kuna.

Podsjetimo, na Krku se 2019. godine prvi puta u Hrvatskoj organiziralo AIDA Međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah u 4 dubinske discipline, ujedno i prvenstvo Hrvatske, CWT (constant weight – monoperaja), CWTB (constant weight – stereo peraje), CNF (constant bez peraja) i FIM (free immersion – povlačenjem po konopu).

Prvenstvo će i ove godine biti organizirano od strane AIDA Hrvatska, nacionalnog ogranka najveće i najznačajnije svjetske federacije za ronjenje na dah te Društva sportske rekreacije Centar aktivnosti Krk, koje pruža podršku na lokalnom nivou.

D.G.