U Rijeci se organizira doček prvog vlaka iz Praga, sa češkim i slovačkim turistima

Foto: RegioJet

RIJEKA – Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke 1. srpnja organizira obilježavanje dočeka prvog vlaka RegioJeta iz Praga u Rijeku, koji će na simboličan način obilježiti povratak dragih i rado viđenih čeških i slovačkih turista u Hrvatsku.

Nova linija prometovat će na relaciji Prag-Brno-Bratislava-Ljubljana-Rijeka svaki dan do kraja kolovoza, a koliki interes postoji za ovom ponudom govori i podatak kako je u prva dva tjedna prodano čak 30 tisuća karata. 

RegioJet a.s. je privatni češki pružatelj željezničkog i autobusnog prijevoza putnika te vodeća kompanija za duge željezničke poveznice u Središnjoj Europi. Godišnje bilježe 20 milijuna putnika i to 11 milijuna u željezničkom i 9 milijuna u autobusnom prijevozu. U intenzivnoj suradnji s hrvatskim Veleposlanstvom u Češkoj i Predstavništvom HTZ-a u Pragu, Uprava RegioJeta prepoznala je priliku i ponudila novu opciju za povezivanje zemalja srednje Europe s Jadranskim morem kroz uslugu noćne vožnje modernim i kvalitetnim vlakovima koji nude vrhunsku uslugu korisnicima tijekom putovanja do krajnje destinacije.

Obilježavanje dolaska prvoga RegioJet vlaka iz Praga u Rijeku, ujedno će se iskoristiti i za obilazak hotela Hilton Rijeka Costabella, jedne od najvećih čeških investicija u Hrvatskoj koju realizira JTH Holding a.s. i tvrtka kćer JTH Costabella d.o.o. koja je u visokoj fazi izgradnje. 

I.B.