Ministar Horvat DIV Grupi dodijelio 120 milijuna kuna za Centar kompetencija brodograđevne industrije

Foto: Brodosplit

SPLIT – Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas Odluku o financiranju za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoju Centara kompetencija.

Foto: Brodosplit

– Centri kompetencija predstavljaju novu vrstu istraživačke infrastrukture neophodne za razvoj gospodarstva temeljenog na znanju, inovacijama i novim tehnologijama koja će biti specijalizirana za davanje podrške poslovnom sektoru u istraživačko-razvojnim aktivnostima i komercijalizaciji inovacija – rekao je Darko Horvat ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta te istaknuo kako su ove tvrtke dokaz da kod hrvatskih poduzetnika postoji veliki potencijal ulaganja u nove tehnologije, u inovacije i istraživanje i razvoj, po čemu bi uskoro mogli konkurirati i najrazvijenijim zemljama.

Odluku o financiranju za projekt naziva „Centar kompetencija za naprednu mobilnost“ ukupne je vrijednosti 212.343.784,93 kuna dobila je DIV GRUPA d.o.o. od čega je čak 103.668.504,65 kuna bespovratno.

– Cilj projekta je poboljšati proizvode i usluge u brodograđevnoj industriji. Strateški cilj Centra kompetencije za naprednu mobilnost je razvoj tehnologija koje će omogućiti razvoj sofisticiranih brodova s većom dodanom vrijednosti u kojima dominira visoki nivo složenosti opreme, a postupci opremanja postaju ključan dio procesa gradnje broad – naglasio je Darko Pappo, član Uprave DIV GRUPA d.o.o., te posebno istaknuo predanost i izrazio zahvalnost timu koji je radio na samoj prijavi projekta.

I.B.