Šibenik će dobiti novi pomorsko-putnički terminal

Foto: MPPI

ŠIBENIK – U sklopu projekta „Renesansa na hrvatskoj obali“ kroz koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture do sada dodijelilo više od 900 milijuna kuna za obnovu malih luka, danas je u Šibeniku potpisan važan ugovor.

Riječ je o projektu „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala u luci Šibenik“ koji čini treću fazu ranije započetog projekta modernizacije infrastrukture luke Šibenik u sklopu kojeg su od koji su prva i druga faza, odnosno izgradnja vezova za međunarodni i domaći pomorski promet, dovršene.

Foto: MPPI

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su državni tajnik u Ministarstvu  mora, prometa i infrastrukture, Josip Bilaver, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, Tomislav Petric i ravnatelj Lučke uprave Šibenik, Čedo Petrina.

– Ovo je već 15 projekt u sklopu velikog ciklusa ulaganja europskih sredstava u luke kojeg smo pokrenuli 2017. godine a samo na području Dalmacije ulažemo u luke na Kapriju, Korčuli, Braču, Pašmanu, Dugom otoku, Dubrovniku i Koločepu. Svi ovi projekti dio su kontinuiranog ulaganja Ministarstva koje iz godine u godinu ulaže sve veća sredstva u razvoj i modernizaciju lučke infrastrukture. Ovakvi projekti su još važniji kada znamo da su luke od nemjerljivog značaja za ljude koji žive na otocima i u priobalju, a upravo ovakvi projekti omogućit će njihovo bolje povezivanje ali i gospodarski razvoj – istaknuo je ovom prilikom Bilaver. 

Kako će budući terminal u Šibeniku izgledati, pogledajte na fotografijama.

D.G.