USRED KUPALIŠNE ZONE Ispred svoje vikendice postavio bovu i vezao skuter

Mario Marotti / Šibenski portal

JADRIJA/ŠIBENIK – Posred ograđene kupališne zone na šibenskom gradskom kupalištu Jadrija, jedan je vlasnik vikendice bacio bovu i privezao snažni vodeni skuter s kojim svako toliko vuče za sobom djecu na napuhanoj splavi. Svako isplovljavanje i uplovljavanje, naravno, završava među plivačima, a skuter potom ostaje vezan na bovi i skakuće na valovima dok nekog plivača ne poklopi po glavi, piše Šibenski portal.

– Nije mi jasno gdje je on vidio da u zoni kupališta možeš postaviti bovu i urediti privezište. Od kada se pojavio na mojoj redovitoj plivačkoj ruti više ne plivam leđno. Nije mi uopće svejedno kad se mota među kupačima – komentirala je Eva iz Zagreba.

Kako je vlasnik uopće došao na ideju da unutar ograde koja štiti sigurnost kupača postavi bovu za svoj skuter teško je reći jer uokolo nema niti jedne bove i brodice. Ali je očito da je to mjesto odabrao jer mu je ‘drito’ pred kućom pa da ‘raja’ vidi što ‘dotepenac’ ima.

U ovakvim situacijama potrebna je brza reakcija i Lučke kapetanije i Komunalnog redarstva jer uvijek postoji opasnost da se potvrdi ona ‘majmun radi što majmun vidi’ pa da za koji sat ili dan plažu i kupališni prostor opkole bove i brodice. O mogućoj tragediji da i ne govorimo.

I.B.