Direktor TZ Hvar: “Čekamo otvaranje zračnih koridora, trenutno ostvarujemo tisuću noćenja dnevno”

Direktor TZ Grad Hvar, Petar Razović

HVAR – Prvi vikend mjeseca srpnja i otvaranje zračnih koridora pokazat će smjer ovogodišnje turističke sezone u gradu Hvaru. Najavljenim avio letovima iz Velike Britanije, te marketinškom suradnjom s britanskim turoperatorom očekuje se povećani dolazak stranih gostiju kao i povećanje broja noćenja od trenutno 1000 noćenja dnevno.

U odnosu na rekordnu 2019. godinu grad Hvar trenutno ostvaruje 14 posto prošlogodišnjih turističkih rezultata.

– Veseli nas otvaranje granica, pogotovo s Velikom Britanijom, koja je naše najprepoznatljivije tržište. Očekujemo povećanje broja noćenja i dolazaka sa sadašnjih 14 posto u odnosu na isti period prošle godine. Hvar ima kapacitet primiti 11 tisuća gostiju u jednom danu, ali s obzirom na ovogodišnju korona krizu kojom smo svi pogođeni, definitivno smo prilagođeni epidemiološkim mjerama koje poštuju svi ugostitelji i iznajmljivači – poručuje Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

– Izrazito nam je zadovoljstvo da se u vremenu u kojem se nalazimo gosti koji borave na otoku i uživaju u ljepotama Hvara mogu osjećati potpuno sigurno, što grad Hvar čini privlačnom destinacijom za provesti ljetni odmor. Želimo pozvati sve goste koji su prijašnjih godina željeli posjetiti Hvara, da je sada pravo vrijeme za doživjeti komadić raja Hrvatske. Bitno je naglasiti da su cijene privatnog smještaja snižene u odnosu na prošlogodišnje, te da se u hotelima za istu cijenu nudi usluga više – pojašnjava Razović.

Sponzorirani sadržaj