Pijavica u Pelješkom kanalu, nevrijeme u Dalmaciji, Neum pogodila snažna tuča

Foto: Ivica Trojanović

Subota je donijela promjenjivije vrijeme u odnosu na prethodne dane u Dalmaciji, osobito je nestabilno bilo u srednjoj i južnoj Dalmaciji u kasnim poslijepodnevnim satima.

Sustav jakih grmljavinskih oblaka stvorio se iza 17 sati na području između Mljeta, Korčule i Pelješca, tamo je bilo lokalno kiše, grmljavine, čak i tuče.

Oko 17.45 sati u Pelješkom kanalu stvorila se velika pijavica koja je potrajala nekoliko minuta međutim nije stigla do kopna te se približavanjem kopnu postupno raspala, javlja Dalmacija danas.

Prema podacima postaje Pljusak.com, najviše kiše palo je u Živogošću, čak 36 litara po kvadratnom metru, što znači da je u samo pola sata palo koliko inače padne u cijelom mjesecu.

Nevrijeme je zahvatilo i vrgorački kraj, a u mjestu Stilja kod Vrgorca tuča je napravila veliku štetu u poljoprivredi, a kako javljaju BiH mediji, snažna oluja pogodila je i Neum. Prema izjavama svjedoka, smjenjivali su se kiša i tuča, poplavljene su šetnice i ceste, a prolaznici su sigurnost tražili ispod nadstrešnica ugostiteljskih objekata.

D.G.

D.G.