Odabrane klape sudionice 54. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2020.

OMIŠ – Proteklog vikenda doznali smo imena klapa koje će sudjelovati na 54. izdanju omiškog Festivala. Obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj ovogodišnji Festival održava se po drugačijim pravilima nego je to uobičajeno.

U programu su samo četiri natjecateljske večeri: Večer novih skladbi, Večer mješovitih klapa i završnice u kategorijama ženskih i muških klapa. Klape sudionice Večeri novih skladbi od ranije su poznate, dok smo sudionice ostalih večeri doznali proteklog vikenda. Na temelju dostavljenih video snimki Festivalski žiri u sastavu dr. sc. Mirjana Siriščević, dr. sc. Ivana Tomić Ferić, prof. dr. sc. Marko Rogošić, umjetnički ravnatelj Festivala Dušan Šarac i ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić odabrali su osam mješovitih te po deset ženskih i muških klapa koje će se boriti za omiške štitove i leute. Kvaliteta dostavljenih snimki bila je na vrlo visokom nivou te bi sve prijavljene klape sigurno našle svoje mjesto u izbornim večerima. Međutim, obzirom da se izborne večeri ove godine ne održavaju trebalo je među dobrim klapama odabrati one malo bolje koje izravno ulaze u finale. U Bolu na Braču, u kojem je proteklog vikenda održan koncert povodom dvadesete obljetnice debitantskih natjecanja, izvučen je redoslijed nastupa klapa u svim večerima. Redne brojeve nastupa klapa u večerima izvlačili su članovi dječje klape Veras iz Bola.

Klape sudionice natjecanja na 54. FDK Omiš 2020. prema utvrđenom redoslijedu:

Večer mješovitih klapa

 1. srpnja, Trg Stjepana Radića
 1. MIŠANCA – Zadar
 2. BASCA – Baška Voda
 3. KARAMIŽ – Ražanac
 4. DINGAČ – Pelješac
 5. PUNTADURA – Vir
 6. DIVERSA – Zagreb
 7. KOMIŽA – Komiža
 8. KAMPANELI – Donja Kaštela

 

Završna večer ženskih klapa

 1. srpnja, Trg sv. Mihovila
 1. KURJOŽE – Podstrana
 2. LUŠE – Split
 3. VENTULA – Split
 4. SALONA – Solin
 5. MERLA – Dugopolje
 6. KAPRIC – Zadar
 7. STIVANJA – Trogir
 8. MIRABELLA CZK – Omiš
 9. ORŠULICE – Vodice
 10. FIGURIN Zagreb

 

Završna večer muških klapa

 1. srpnja, Trg sv. Mihovila
 1. BOŠKET – Zagreb
 2. KAŠE – Dubrovnik
 3. KORDA – Lumbarda
 4. SEBENICO – Šibenik
 5. PINGUENTUM – Buzet
 6. MRIŽA – Split
 7. PODVORJE – Kaštel Sućurac
 8. KRUNIK – Kučine
 9. KOŽINO – Kožino
 10. KUMPANJI – Blato

Direkcija Festivala zahvaljuje svim klapama koje su se prijavile na audiciju i time iskazale vjernost najstarijem i najvećem klapskom natjecanju, a odabranima čestitke uz nadu kako nas epidemiološke mjere neće spriječiti da se uskoro vidimo na 54. FDK Omiš 2020.

Sponzorirani sadržaj