Foto: Boris Kačan / Screenshot / DHMZ

Iz smjera sjeverozapada Hrvatskoj se približava hladna fronta, pa prognostičari u sljedećim satima očekuju jačanje bure. Sustav meteoalarma za sutra predviđa narančastu opasnost za priobalno područje Istre, Kvarnera i srednjeg Jadrana, dok je u Podvelebitskom kanalu crvena s najjačim očekivanim udarima vjetra između 45 i 85 čvorova, odnosno 85-160 km/h.

Sutra nas prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda očekuje vjetrovito vrijeme, osobito u prvom dijelu dana. U noći i ujutro u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, lokalno može biti obilnije oborine, posebno uz granicu sa Slovenijom. Već prijepodne kiša će prestati, a zatim će se i razvedravati.

https://www.facebook.com/istramet/photos/a.449911986071/10158097959691072/?type=3&theater

U Dalmaciji pretežno sunčano, prijepodne uz prolazno umjerenu naoblaku i tem malu mogućnost za kraći pljusak na sjevernom dijelu. Jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni vjetar već će tijekom jutra u središnjim i istočnim predjelima malo oslabjeti.

 

Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s orkanskim udarima. Najniža temperatura zraka na Jadranu od 18 do 22 °C. Danju u unutrašnjosti osjetno hladnije s temperaturom uglavnom od 25 do 30 °C.

Upozorenje za pomorce

U noći najprije na sjevernom Jadranu udari NE vjetra u brzom jačanju na 35-60, pod Velebitom do 85 čv. U noći na sjevernom, ujutro i na srednjem Jadranu more moguće 5. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana moguće nevere, uglavnom krajem dana i u noći.

D.G.