1 min. čitanja

Ponašanje Dubravke Šuice prema dubrovačkom novinaru pod istragom Europske Komisije

Ponašanje Dubravke Šuice prema dubrovačkom novinaru pod istragom Europske Komisije
Dubravka Šuica

BRUXELLES/DUBROVNIK – Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju te kuma Dubrovačke televizije, navukla je za vrat europsku pučku pravobraniteljicu zbog slučaja uključivanja kumčetu u program, javlja Telegram.

Šuica je, podsjetimo, u eteru emisije “Glas naroda” napala novinara Paska Tomaša zbog toga što je dopustio gledatelju da u programu uživo iznosi “objede, neistine, dezinformacije” o njezinoj imovini. I još je naglasila kako je ona “kuma Dubrovačke televizije, a oni dopuštaju da se građani na nju nabacuju smećem i blatom”.

Ovakav eksces visokopozicionirane europske dužnosnice iziritirao je jednu hrvatsku građanku (identitet poznat redakciji Telegrama) koja je odlučila, prema propisanoj proceduri, prijaviti neetično ponašanje Europskoj komisiji. Dobila je paušalan birokratski odgovor o Šuičinoj posvećenosti slobodi medija i pluralizmu, ali i prigovor kako je u svom prigovoru pristupila uz “manjak objektivnosti i nepristranosti” prema potpredsjednici.

Dodatno iritirana načinom na koji Komisija brani Šuičino javljanje i napad na novinara u programu lokalne televizije, građanka je sve prijavila europskoj pučkoj pravobraniteljici Emily O’Reilly. U njezinom su uredu detaljno proučili transkript spornog uključenja Šuice u emisiju iz travnja ove godine i na koncu pokrenuli istragu.

Više pročitajte OVDJE.

PROČITAJTE JOŠ:

Šuica ljuta nazvala u eter i napala voditelja: “Ja sam kuma vaše televizije!”
Dubravka Šuica se narugala ženi na plaži u burkiniju. Komentari: “Triba to dobro namlatit”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.