RIJEKA Policijski info-punktovi u cilju prevencije turističkog kriminaliteta

RIJEKA – U cilju dodatnog educiranja i informiranja građana i turista policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i nadležnih policijskih postaja i ove turističke sezone organiziraju postavljanje preventivnih info-pultova u više gradova i općina Primorsko-goranske županije.

Tako je prvi ovosezonski info-punkt održan u petak, 3. srpnja na plažama na Kantridi, Biviu i Preluku u Rijeci, a održale su ga policijske službenice Odjela prevencije i I. policijske postaje Rijeka. Građani, koji su se nalazili na plažama i šetnici uz plaže su u izravnoj komunikaciji s policijskim službenicama dobili korisne savjete za siguran i ugodan odmor. 

Tom prilikom podijeljeni su im korisni letci sa savjetima o samozaštitnom ponašanju od mogućih kaznenih djela kojima mogu biti oštećeni tijekom godišnjih odmora i turističke sezone.   

U obilasku šetnica i plaža podijeljeno šezdesetak promidžbenih letaka i brošura s tematikom samozaštite i prevencije (provale u domove i vozila, drske krađe, krađe na plažama i drugim kaznenim djelima). 

Ovog tjedna policijski službenici nastavljaju s edukacijom građana davanjem korisnih savjeta na informativnim punktovima, prema rasporedu :

  1. srpnja od 8 do 10 sati u Vrbovskom, središte grada
  2. srpnja od 10 do 12 sati, Lovran, Žrtava fašizma (pored trgovine Konzum)
  3. srpnja od 10 do 12 sati, Ičići,  Liburnijska (pored trgovine „Konzum)
  4. srpnja od 10 do 12 sati, Opatija, Ulica Maršala Tita (plaža Slatina)
  5. srpnja od 10 do 11,30 sati – Rijeka, plaža Ploče (kod bazena Kantrida)
  6. srpnja od 9 do 11 sati – Kostrena

I.B.