Nizozemac lažno prijavio krađu kampera kojeg je sam zapalio

Foto: MUP

PULA – Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 76-godišnji nizozemski državljanin počinio kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, lažno prijavljivanje kaznenog djela i dva kaznena djela prijevare.

Osumnjičeni je 20. lipnja došao u policijsku postaju i lažno prijavio da mu je netko u noći s 19. na 20. lipnja ispred kuće u Krnici otuđio kamper vozilo Fiat Ducato, njemačke registarske oznake, vrijednosti preko 100 tisuća kuna. Nakon pet dana, policija je u šumskom predjelu na području Krnice pronašla zapaljeni kamper, a obavljenim očevidom utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen. Policijski službenici su tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili da je nizozemski državljanin sam zapalio vozilo kako bi od osiguravajuće tvrtke pribavio protupravnu imovinsku korist. Naime, 76-godišnjak je od osiguravajuće tvrtke radi krađe i zapaljenja vozila dobio predujam od nekoliko desetaka tisuća kuna, dok mu je autoklub platio odvoz zapaljenog vozila i tjedni najam automobila.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 7. srpnja u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

I.B.