HZMO nakon žestokih reakcija građana: “Neprimjereni natpis u Umagu nismo postavili mi, ali uklonili smo ga”

Foto: Boris Kačan / Facebook

UMAG – Poruka neprimjerenog sadržaja koju je netko okačio na prostorije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Umagu, iživcirala je dobar dio hrvatske javnosti. Uklonjena je nakon što smo prenijeli pismo vidno ljutitog poduzetnika Saše Cvetojevića, što su nam u priopćenju potvrdili i iz središnjice HZMO-a. 

Podsjetimo, u poruci je stajalo: “HZMO ne radi do daljnjega. HZZO nije nadležan za davanje informacija o njihovom radu, ne uznemiravati djelatnike HZZO.” Ured za odnose s javnošću HZMO-a poslao je priopćenje na adresu glavnog urednika portala Morski HR, koje objavljujemo u cijelosti:

“Poštovani,

u povodu objave teksta na vašem portalu od 09. srpnja 2020., o fotografiji koja se širi društvenim mrežama iz Ispostave HZMO-a u Umagu na kojoj je natpis da je ured zatvoren, a da se stranke za informacije ne mogu obratiti HZZO-u dostavljamo sljedeći odgovor.

Sporna poruku neprimjerenog sadržaja nije postavljena od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, kao što je očito i iz sadržaja poruke. Smatramo natpis potpuno neprimjerenim, te smo po saznavanju postojanja natpisa odmah tražili uklanjanje što je i učinjeno.

Ispostava HZMO-a u Umagu ima jednu zaposlenu radnicu, koja je nenadano, prema preporuci epidemiologa, završila u samoizolaciji. Uslijed novih okolnosti, s ciljem očuvanja poslovnog procesa i pružanja usluga korisnicima, osigurana je zamjena te će Ispostava Umag za stranke do 17. srpnja biti otvorena utorkom i petkom, prema redovnom radnom vremenu od 7 do 15 sati

Također, korisnici sve zahtjeve i upite mogu uputiti i Područnom uredu Pula-Pola na broj telefona 052 390 312 ili putem e-pošte na pula@mirovinsko.hr, a čitav niz usluga dostupan je i elektroničkim putem preko sustava e-Građani.

Iako HZMO ne snosi krivicu za postavljanje spornog natpisa iznimno nam je žao te naglašavamo kako uvijek nastojimo biti na usluzi korisnicima.”, stoji u priopćenju HZMO-a.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Poruka na vratima iznervirala poduzetnika, pa im odgovorio: “Ti si tamo da te uznemiravaju, debilu lijeni.”