VIDEO Ronioc umalo nastradao od glisera: “Samo tri minute ranije sam tu izronio”

Foto: Screenshot / Ilustracija

OLIB – Ronioc iz Bakra zatekao se kraj otočića Morovik, blizu otoka Olib i srećom po njega, izronio tek tri minute ranije s mjesta, preko kojeg je prešao gliser brzinom od 25 čv i to samo 50 metara od obale. Sve je uspio i snimiti. 

– Šaljem vam upravo jedan zanimljivi video ” sigurne ” plovidbe Jadranom. Na lokaciji kraj otočića Morovik, u blizini otoka Olib, kapetan njemačkog plovila na 50 m od obale (gdje je dubina 4 m), projurio je brzinom od 25 Nm, te pukom slučajnošću izbjegao nesreću – ispričao nam je Dorijan Curać.

– Ronio sam tuda cca 2 sata i brod mi je bio u blizini usidren. Kad sam doslovno izašao iz mora, taj gliser je protutnjao s unutarnje strane prema obali, a bovica mi je još bila na špagu u moru cca 10 m od broda – kaže dok ga je oblio hladan znoj pri pomisli što se moglo dogoditi prije nekoliko minuta, a pogotovo što se može dogoditi roniocima koji ne rone prema pravilima.

– Pa ti roni bez signalne bove. Bolje da je i njemu i nama u blizini jer dosta mi je spašavanja – kaže Dorijan koji je prije tri godine sa suprugom Amelom iz olujnog mora spasio dvoje turista.
Mirno more i pamet u glavu, poručuje Dorijan, a mi se svakako pridružujemo.

D.G.