Hloverka i Plenkovićev ujak presudili Makarskoj – Unatoč prosvjedu s HDZ-om glasali za devastaciju prirode

Foto: RTL / Screenshot

MAKARSKA – Usvojen je prostorni plan za kojim, po mišljenju urbanista i arhitekata, nema nikakve potrebe niti išta dobro donosi prebetoniziranoj Makarskoj. Prosvjednici su društvenim mrežama dijelili izjavu Hloverke Novak Srzić iz predizborne 2017, godine, kad je pokušavala postati gradonačelnicom.

– Želim živjeti u Makarskoj, ali ne ovakvoj Makarakoj nego boljoj Makarskoj. Nedopustivo je da je prvi red uz more 100% izgrađenost objekata – govorila je tada Hloveka, pišu 24 sata.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=652224532038002&set=pb.100017513821904.-2207520000..&type=3&theater

A danas, kad je njena ruka bila presudna da spriječi betonizaciju, stala je na stranu HDZ-a. Glasala je za usvajanje plana. Rezultat je bio 9:7. Hloverka i njen stranački kolega iz HSLS-a, Ivan Perić, bili su presudi glasovi.

Za pogodovanje građevinskim lobijima izjasnili su se ovi HDZ-ovci: bivši gradonačelnik Marko Ožić Bebek, Marko Raos – ujak premijera Andreja Plenkovića zaposlen u Parku prirode Biokovo, zatim Marija Lelas, ravnateljica Doma za starije i nemoćne koju su medicinske sestre optuživale da je u jeku krize s korona virusom sakrivala zaštitnu opremu, od ostalih tu su Mario Vranješ, Petra Šantrić, Daniela Primorac, Miro Mucić, pišu 24 sata.

Hloverka ja na društvenim mrežama uzvratila, sugerirajući građanima da su izmanipulirani, pa je ponudila razloge “zašto usvojiti izmjene PPUG-a”.