Foto: Boris Kačan

Frontalni poremećaj koji je stvorio olujno nevrijeme što je u poslijepodnevnim satima stiglo do Hrvatske, donosi hladniji zrak i upozorenja na jaku i olujnu buru i grmljavinsko nevrijeme. 

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasti meteoalarm za područje Istre i Kvarnera, dok se za sutra širi na zadarsko područje, a pali se i crveni meteoalarm za Podvelebitsko primorje.

Upozorenje za pomorce i nautičare!

Mjestimični udari NE vjetra 35-45, na sjeveru Jadrana do 55, u Velebitskom kanalu do 75 čvorova. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u noći mjestimice nevere. Sutra je na sjevernom Jadranu moguće stanje mora 5.

Fronta nam je sve bliže, sjeverac je već probio na sjeveru zemlje pa se tamo temperature kreću od 22 do 24°C.Uskoro nam…

Posted by Neverin.hr on Saturday, July 11, 2020

Tijekom noći očekuje nas mjestimična kiša, lokalno i grmljavina, a prema jutru smanjenje naoblake. Stoga će veći dio dana prevladavati sunčano. Na kopnu će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, povremeno s jakim udarima.

Evo je fronta u Istri, najranije na sjeverozapadu gdje udari vjetra već dostižu 21 m/s (76 km/h)!www.istramet.hr

Posted by IstraMet on Saturday, July 11, 2020

Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, postupno će oslabjeti, a prema otvorenom moru će zapuhati sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, a na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom između 20 i 24, a u unutrašnjosti Dalmacije, duž obale i na otocima 27 i 30 °C.

Lovrečica

Lovrečica upravo – tramontana, video: Darinka Mladenovič

Posted by IstraMet on Saturday, July 11, 2020

D.G.

Vaš komentar