DESECI GOLF LOPTICA U MORU “Skupio sam ih, došao do jahte na koju sam sumnjao i doznao nešto zanimljivo!”

Foto: Milan Šonc / Neo Yacht / Screenshot

VELI RAT – Svašta se nažalost ovih dana može naći u moru, ali na golf loptice baš i nismo navikli. No upravo to dogodilo se šibenčaninu sa zadarskom adresom, upravo na svom radnom mjestu. 

– Bila je hrpa golf loptica u moru. Pokupio san ih dvadesetak, jer mi se nije dalo sve skupljat, a bilo ih je koliko ti duša poželi. S njima sam otišao do jahte za koju sam sumnjao da su počinitelji – ispričao nam je vlasnik obrta za podvodne radove “Zvizda mora”, koji je u periodičkoj kontroli sidrišta na Sakarunu, Milan Šonc.

– Stvarno su bili ljubazni i priznali da su njihove loptice, a onda i objasnili da su biorazgradive unutar 24 sata i zapravo punjene hranom za ribe. Zamolio sam ih da svejedno pričekaju buru pa pucaju na Italiju, jer iako biorazgradive, ne izgledaju lipo na plaži. Ispričali su se i obećali da će pripazit kad i gdje njihovi gosti upražnjavaju tu aktivnost – pojasnio je Šonc.

I doista, španjolska tvrtka sa sjedištem u Barceloni dizajnirala je golf loptice za jednokratnu uporabu koja otvara mogućnost vježbanja golfa na kruzerima, plažama, pristaništima, hotelima ili pak jahtama. Proizvođač garantira da je proizvod 100% siguran za morsku floru i faunu, proizvodi se od materijala koji ne zagađuju i certificiran je kao biorazgradljiv i netoksičan proizvod.

Zbog svega ovoga, priča s jahte Queen Miri, u vlasništvu američkog multimilijardera dobiva tek dozu zanimljivosti, jer, kako kaže naš sugovornik:

– Neka se ljudi ne iznenade kad počnu pronalazit golf loptice po plažama. To je samo znak da smo privukli goste najvišeg platežnog razreda.