Šibenik kao rijetka festivalska destinacija – Najavljeni festivali na Martinskoj

Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Kreće druga sezona festivalskog programa na lokaciji Martinska kod Šibenika. Na lokaciji koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, tijekom srpnja i kolovoza održat će se šest festivala i događanja. Šibenik je tako jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj i Europi gdje se festivali ipak održavaju. 

Sezonu 2020. otvara 18. izdanje Seasplash festivala koje će se održati od 16. do 19. srpnja, nakon toga slijedi ŠI gitarijada 25. srpnja, Slurp! festival koji će se prvi put održati van Pule od 31. srpnja do 1. kolovoza, Membrain festival koji je na redu 7. i 8. kolovoza, Blast fest je na redu od 14. do 18. kolovoza i sve zatvara Martinska Punk festival od 21. i 22. kolovoza. Svi festivali održavaju se uz koordinaciju produkcijske agencije Pozitivan ritam, kao voditelja projekta Martinska.

– Drago nam je što će i ove godine Martinska biti mjesto okupljanja zaljubljenika u dobru glazbu, ali i uživanja u prirodnim ljepotama s pogledom na Šibenik. Sve ovo odvija se u specifičnim uvjetima epidemije COVID-19, ali vjerujem kako su organizatori poduzeli sve što je potrebno kako bi posjetiteljima osigurali siguran boravak na Martinskoj. Svakako treba napomenuti kako Grad i ove godine osigurao funkcioniranje kružne brodske linije Šibenik-Martinska koja je lani izazvala brojne pozitivne reakcije naših sugrađana i gostiju te vjerujem da će se i ovog ljeta pokazati punim pogotkom te pridonijeti uspješnom ljetu na Martinskoj – kazao je na konferenciji za medije  zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić.

– Nemamo budžet, ali imamo neizvjesnost – rekao je glavni inicijator lanjskog oživljavanja Martinske gdje je doveo Seasplash festival, koji je 16 godina bio organiziran u Puli, Vedran Meniga.

Pojedinačne programe svih zbivanja koji će se tijekom ljeta održati na Martinskoj predstavili su na kraju predstavnici svih festivala, a cijeli program možete pronaći na POVEZNICI. 

I.B.