Lučka uprava Rovinj uselila u nove prostorije

Foto: Pixabay

ROVINJ – Gradonačelnik Marko Paliaga je danas sa svojim suradnicima, zamjenikom Marinom Budicinom i pročelnicom UO za komunalno gospodarstvo Tanjom Mišeta, posjetio nove prostorije Lučke uprave Rovinj-Rovigno na adresi Obala Pina Budicina 1.

Obilasku su prisustvovali i lučka kapetanica Dolores Brenko Skerjanc iz Lučke kapetanije Pula, načelnik PP Rovinj-Rovigno Branko Ivan Bestulić i zapovjednik JVP Rovinj-Rovigno Evilijano Gašpić, a kroz nove urede uprave proveo ih je ravnatelj Donald Schiozzi.

– Napokon smo nakon mnogo godina uspjeli useliti u prostorije zgrade u kojoj su smješteni Lučka kapetanija, granična i pomorska policija. Time, ovo postaje centralno mjesto gdje se sve pomorske struke objedinjuju što će omogućiti brže i učinkovitije rješavanje svih operativnih problema vezanih za pomorstvo – izjavio je tom prilikom ravnatelj Lučke uprave Donald Schiozzi.

– Želim se ovim putem zahvaliti i na suradnji s pomorskom i grančnom policijom i Lučkom kapetanijom, kao JVP Rovinj-Rovigno s kojima dijelimo i zajedničko interventno vozilo koje nam je već poslužilo u nekolicinu intervencija – dodao je Schiozzi.

Navedena je zgrada vlasništvo Republike Hrvatske, a Lučka je uprava prostorije dobila na korištenje putem Ministarstva imovine. Radi se o prostorima koji su u početku bili u derutnom stanju, stoga je Lučka uprava financirala njihovu obnovu i sanaciju, u skladu s konzervatorskim uputama.

Po završetku radova dobiveno je šest prostorija: arhiva, operativna sala, sala za prijem stranaka, sala za sastanke, ured ravnatelja i ured voditelja projekta.

Zaposlenici su s radom u u novom prostoru već započeli, a selili su se usporedno sa sanacijom kako ne bi trebali prestajati s radom.

Stranke se primaju prema ljetnom radnom vremenu, odnosno pon, uto i čet 9.00-11.00 i 14.00-15.00.

I.B.