Bili su u potpunoj karanteni, a danas kao destinacija predvode srednju i južnu Dalmaciju

Foto: Morski HR

MURTER/KORNATI – Na samim počecima korona-krize, Murter je među prvima osjetio što znači biti u potpunosti izoliran od svijeta. Nakon što je nekoliko stanovnika pogodila ova bolest, mjesto se našlo u fizičkoj izolaciji i potpunoj karanteni. Danas, četiri mjeseca poslije, pandemija nije ni blizu svog završetka, no u Murteru i na Kornatima potpuno drugačija slika. 

– U ovim uvjetima posve nepredvidive sadašnjice i svega što dolazi iz dana u dan, lijepo je znati da je naša općina, područje Murtera i Kornata, uslijed nemilih opstrukcija opuštena života i rada, nadmašila sva očekivanja turističke sezone, te prema dostupnim nas podacima, kao destinacija smo na prvom mjestu što se tiče naše Županije pa sve prema Južnom dijelu Dalmacije – kaže načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov.

https://www.facebook.com/MurterKornati/photos/pcb.3595900717104242/3595893563771624/?type=3&theater

– Raduje me takav podatak, prije svega zbog svih vas koji živite i radite u turizmu. Raduje me da je početni pesimizam koji smo svi realno nosili u sebi tijekom prvih radnih dana nakon započinjanja relaksacijskih mjera, prestao u pozitivno i rastući optimizam.

Dajmo i dalje sve od sebe, mi smo kao Općina i TZO uvijek uz vas, koliko god nam to naše ovlasti i zakonske mjere dozvoljavaju, kako bi vam olakšali da ovo ljeto sebi i obiteljima priskrbite sredstva za život u narednim periodima. Teško je ne biti stalno svjestan da je pojavom Covida sve drugačije, pa tako i vaša zarada neće biti kao proteklih sezona, ali stisnimo svi zube, ovakve vijesti, poput atraktivnosti naše destinacije neka nas bodre i učinimo sve da uzmemo najbolje od tog podatka.
Hvala vam što ste toliko snažni, otporni, što ste složni, što ste svjesni sveg ovog- bez pretjerivanja zla, koje je narušilo cijeli svijet. Malo nas je, ali dokazali smo do sada da smo ustrajni, odgovorni, realni i da možemo.

https://www.facebook.com/MurterKornati/photos/pcb.3595900717104242/3595891953771785/?type=3&theater

Izdržao je Murter mnogo toga, znam da hoćemo i dalje. Vjerujmo i dalje jedni u druge, uzdajmo se u sebe i svoj trud i rad, baš onako kako su naši preci živjeli i priskrbili nam mnoga dobra, koja evo generacijama nasljeđujemo i prenosimo na našu djecu. Sretno nam svima! – poručio je načelnik Murtera i Kornata, Toni Turčinov. 

I.B.