Na Kornatima poginuo dječak dok je gliser povlačio “bananu”

Foto: Pixabay / Ilustracija

Maloljetni strani državljanin poginuo je na Kornatima oko 13 sati dok je gliser vukao ‘bananu’, izvijestio je lučki kapetan u Šibeniku Robert Baljkas.

– Nažalost, dijete je smrtno stradalo i to je sve što zasad mogu reći, budući je slučaj je preuzelo Državno odvjetništvo. U tijeku je očevid – kratko je za ŠibenikIN rekao Baljkas.

Smrt djeteta potvrdili su i u šibenskoj policiji.

– Tijelo djeteta stradalog danas na Kornatima prebačeno je u šibensku bolnicu gdje će biti obavljena obudukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Očevid na mjestu događaja je još u tijeku – rekla je Marica Kosor za ŠibenikIN.

Očevid, ako ne bude dovršen večeras zbog mraka, nastavit će se u nedjelju.

Nažalost, ovo nije jedina tragedija koja se dogodila ili umalo dogodila u vezi s gliserima na Jadranu. Prije samo četiri dana kod otoka Sveti Grgur smrtno je nastradao ronioc, a drugi ronioc nam je prije tjedan dana poslao snimku glisera koji je samo 50 metara od obale projurio brzinom od 25 čvorova. Riječka je policija u četiri dana zabilježila čak 21 prekršaj nedozvoljenog glisiranja, a slične prekršaje bilježe i druge policijske postaje, kao i svjedoci diljem Jadrana.