Turski avioprijevoznik odgodio letove za Dubrovnik

Foto: Pixabay

DUBROVNIK – Turkish Airlines pokrenuo je liniju između Istanbula i Zagreba s početkom srpnja, te na istoj trenutno prometuje u reduciranom obliku, svega 5 puta tjedno, Croatian Aviation.

Druga linija ove poznate aviokompanije u Hrvatskoj jest ona prema Dubrovniku, koja prometuje kroz cijelu godinu, zimi s manjim brojem tjednih letova. U ljeto 2018. godine na liniji između Istanbula i Dubrovnika bilo je čak 11 tjednih letova.

Kompanija je prekinula prometovanje na ovoj liniji u trenutku izbijanja pandemije i na njoj još uvijek nije uspostavila promet. S obzirom na to da se početak prometovanja odgađao već nekoliko puta, postoji vrlo velika vjerojatnost da se Turkish Airlines neće tako skoro vratiti u dubrovačku zračnu luku.

Direktni letovi na ovoj liniji sada su dostupni za booking od 01. rujna ove godine, no, baš kao što je to bio slučaj kod Emiratesa i linije Dubai – Zagreb, ista je u potpunosti otkazana za ovu godinu, pa postoji vrlo velika vjerojatnost da će se isto dogoditi i s ovom linijom između Dubrovnika i Istanbula.

I.B.