PROTUPRAVNA NAPLATA Iz kuće u najmu na Jelsi, istjerali muškarca i zadržali 100 tisuća kuna vrijedne stvari

Foto: Morski.hr

JELSA – Policija je na Hvaru u petak 17. srpnja 2020. zaprimila dojavu da su oko 12:30 sati na području općine Jelsa tri  muškarca iz kuće istjerala 53-godišnjeg muškarca i u dvorištu ga napala. 49-godišnjakinja koja se također nalazila u kući pokušala je pomoći napadnutom i zaustaviti muškarce. Nakon napada 53-godišnjak je, želeći napustiti kuću uzeo svoj ruksak u kojem je bio novac, dokumenti i druge stvari, ali  muškarci su mu otuđili ruksak i udaljili se.

Naknadno je oštećeni primijetio da mu u kući nedostaju i prijenosna računala. Materijalna šteta procijenjena je na oko  100 tisuća kuna. 53-godišnjaku i 49-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć i utvrđeno je da su zadobili lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici osigurali mjesto događaja i u subotu je obavljen očevid.  

Danas je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca, 62-godišnjakom i 46-godišnjakom. Utvrđena je osnova sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Protupravna naplata na štetu 53-godišnjaka. Protiv navedenih biti će podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod 62-godišnjaka je pronađeno je otuđeno prijenosno računalo i mobitel koji su od njega oduzeti. Kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja se i dalje. 

Iz Splitsko-dalmatinske policije doznajemo i da je kuća u kojoj se odigrao ovaj protupravni događaj bila u najmu, a 53-godišnjak je hrvatski državljanin, no nije s otoka Hvara.

D.G.