Foto: Screenshot

Nacionalni stožer civilne zaštite priopćio je da su u posljednja 24 sata evidentirana 25 nova slučaja zaraze koronavirusom.

– Ukupan broj oboljelih je 4.370, od toga je 147 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. U protekla 24 sata imamo dvije preminule osobe, što ukupno daje brojku od 122 osobe. Radi se o dvije ženske osobe 1944. i 1936. godište, obje su imale komorbiditete i nisu bile na respiratoru – priopćio je na konferenciji za novinare ministar zdravstva Vili Beroš.

Podsjetimo, jučer su zabilježena 92 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj  noooboljelih danas znatno manji u odnosu na jučer.

Danas je na temelju prijedloga Stožera Vukovarsko-srijemske županije donesena odluka o tome da se svadbene svečanosti mogu održavati samo u krugu obitelji.

– Mjera će trajati do 4. kolovoza. Odlukom izlazimo u susret županijskom stožeru. To je poruka i ostalima da se pridržavaju mjera ili ćemo doći u situaciju da moramo ograničiti broj sudionika na svadbama i drugim svečanostima – kazao je Damir Trut.

Na pitanje razmišlja li se o tome na nacionalnoj razini, Krunoslav Capak kazao je je stožer tražio da na vjenčanjima bude samo uzak krug uzvanika, te da je na tome donesena takva odluka.

D.G.