ROVINJ Prisvojeni parking vraćen u javnu upotrebu – Uzurpirao ga vlasnik restorana

Foto: Komunalno redarstvo, Grad Rovinj

ROVINJ – Komunalno redarstvo potpomognuto zaštitarskom kućom je jutros, 22. srpnja vratilo u javnu upotrebu parkiralište kojeg je na nekoliko dana uzurpirao obližnji restoran u ulici Josipa Tankovića reklamirajući se kao „restoran sa velikim  parkingom“. Prethodno su komunalni redari bili ispisali prekršajne sankcije kako za pravnu osobu koja je uzurpirala parking tako i za odgovornu osobu u istoj.

Komunalni servis je izvršio postavljanje dodatne prometne signalizacije javnog parkirališta te je prebrisao nepropisne oznake na kolniku koje je postavio odnosno ispisao inkriminirani subjekt, kako bi se jasno dalo do znanja da se radi o parkingu kojim se mogu služiti svi, a ne samo gosti restorana.

U gradu koji muku muči s parkirališnim mjestima, snalažljivi vlasnik restorana se domislio kako da svojim gostima ipak osigura parkirno mjesto. Napravio je to tako da javnu površinu nasuprot ulazu u objekt ogradi i “službeno” obilježi nazivom restorana. Jednom riječju, prisvojio je javni gradski prostor i svojim gostima, na uštrb svih onih koji bi mogli ili željeli tu besplatno parkirati, osigurao komoditet.

Parking će ipak skupo platiti, jer mu je odrezana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna za pravnu osobu i još dvije tisuće kuna za odgovornu osobu.

Foto: Komunalno redarstvo, Grad Rovinj

I.B.