Croatia Airlines i Jadrolinija potpisale ugovor o poslovnoj suradnji

Foto: Logo / Morski HR

ZAGREB/RIJEKA – Croatia Airlines, nacionalni avioprijevoznik te član udruge Star Alliance, i Jadrolinija, vodeći putnički brodar u Republici Hrvatskoj, potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji temeljem kojeg će u narednom razdoblju, ujedinjujući snage, nastojati dodatno unaprijediti hrvatsku turističku ponudu. 

Cilj je navedene suradnje iskoristiti prednosti koje obje kompanije neosporno imaju kao važni sudionici hrvatske prijevozničke scene te tako hrvatskim građanima i turistima u budućnosti ponuditi objedinjenu uslugu, koja će im na jednostavan i efikasan način Hrvatsku učiniti još dostupnijom, a njezine destinacije pristupačnijima. 

 

– Izazovno okruženje u kojem poslujemo i sve što posljednjih mjeseci dodatno utječe na cjelokupno hrvatsko i svjetsko gospodarstvo pred sve nas postavljaju nove izazove na koje je treba spremno i strateški odgovoriti, kako bi se stvorile konkurentske prednosti u budućnosti. Zbog toga smo odlučili ujediniti snage s Jadrolinijom, vodećim putničkim brodarom u Republici Hrvatskoj, čija se morska flota izvrsno nadopunjuje s našom zračnom. Croatia Airlines povezuje Hrvatsku sa svijetom zračnim putem, Jadrolinija onim morskim, a zajedno možemo stvoriti dodatne pogodnosti putnicima tijekom njihovog putovanja. Vjerujemo da će naša suradnja ostvariti očekivane ciljeve te tako stvoriti još zadovoljnije putnike i turiste, čineći i na ovaj način Republiku Hrvatsku dodatno atraktivnom i dostupnijom – istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

 

– Jadrolinija se s osobitim zadovoljstvom pridružila poslovnoj suradnji s Croatiom Airlines kako bi se putnicima koji dolaze u Hrvatsku avionima približili hrvatski otoci. Broj prevezenih putnika našim brodovima, koji je  u rekordnoj 2019. godini iznosio 12,5 milijuna putnika, svakako predstavlja iznimno veliki potencijal za obje tvrtke u smislu ponude za nova putovanja. Suradnja koja se za sada bazira na međusobnom oglašavanju u vrlo skoroj  budućnosti će omogućiti putnicima objedinjenu kupnju karte odnosno putnik će moći kupiti jednu kartu kojom će moći koristiti usluge i Croatia Airlinesa i Jadrolinije. Vjerujemo  da će partnerstvo Jadrolinije i Croatia Airlinesa, morskih i zračnih snaga Hrvatske, vrlo skoro doprinijeti obostranim uspješnim poslovnim rezultatima – naglasio je predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.

Croatia Airlines i Jadrolinija zajedno će razvijati platformu preko koje će se putnicima u budućnosti nuditi intermodalna prometna usluga, odnosno kombinacija zračnoga i pomorskog prijevoza i to za putovanja iz europskih zračnih luka do hrvatskih otočkih odredišta. 

Djelatnosti obje kompanije sezonskog su karaktera i izuzetno vezane uz turizam pa je svako otvaranje dodatnih prostora kako za same kompanije, tako i za hrvatsko gospodarstvo i turizam u cijelosti, više nego dobrodošlo. 

D.G.