FILMSKA POTJERA U KAŠTELIMA Bjegunac s tjeralice krenuo na policiju, policajac morao pucati

Foto: Facebook / Ilustracija

KAŠTELA – Sinoć oko 20 sati na području Kaštela, policijski službenici Interventne jedinice policije pokušali su koristeći zvučne i svjetlosne signale, zaustaviti osobno vozilo zbog sumnje da istim upravlja muškarac za kojim je raspisana potraga.

Vozač je, kada je uočio policiju, povećao brzinu,   tijekom vožnje stalno mijenjao prometni trak ne dozvoljavajući da ga se sustigne, te je bježeći od policije, u jednom trenutku naglo skrenuo u usku ulicu Put svete Marte, gdje nije mogao proći dalje jer je iz suprotnog smjera dolazilo drugo osobno vozilo. Policijski službenici izašli su iz službenog vozila  i izdali zapovijed da osobe izađu iz vozila, na koju zapovijed se vozač oglušio,  te je  naglo povećao brzinu vozila. Udara u osobno vozilo ispred sebe pokušavajući ga izgurati s ceste u čemu nije uspio. Nakon toga naglo vozilom kreće unatrag, te usmjerava prednji dio vozila na policijskog službenika koji se nalazio pored vozila, te kreće vozilom prema policajcu, radi čega  policajac iz službenog oružja puca u gume osobnog vozila.

Vozač opet pokušava bježati i slijeće u obližnji maslinik. Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije i odbio je liječničku pomoć. Suvozač koji je nakon slijetanja iz vozila pobjegao, pronađen je i uhićen tijekom večeri, te je doveden u službene prostorije. Nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja  obavljen je očevid.

D.G.