Policija o ludovanju bogataša: “Topovi su replike, a kugle od stiropora”, Kapetanija: “Morali smo intervenirati više puta”

Foto: Instagram

Dvotjedni boravak američkog milijunaša Dana Bilzeriana tzv. “kralja Instagrama” u Hrvatskoj, nije ostao nezamijećeno. Osim razularenih zabava na svojoj jahti, mediji bilježe i neodgovorno divljanje gliserom uz obalu, zbog čega su kažnjeni od strane nadležne Lučke kapetanije. Svaku svoju ludoriju, ekipa objavi i na društvenim mrežama, pa tako i topove koje su montirali na krmu svoje jahte, zajedno s pripadajućim kuglama.

Upravo zbog toga, pitali smo Dubrovačko-neretvansku Policijsku upravu jesu li provjerili radi li se o vatrenom oružju i jesu li za ovo posljednje trebali biti kažnjeni? Odgovor prenosimo u cijelosti:

Policija: “Ni na koji način nisu remetili javni red i mir”

– U odnosu na dostavljeni upit, obavještavamo Vas da je prekršaj glisiranja primarno uz nadležnosti Lučke kapetanije, a koja je prema našim saznanjima postupala prema osobama koje navodite u upitu. Za detaljnije informacije o utvrđenim prekršajima i naplaćenim kaznama, upućujemo Vas da se možete obratiti Lučkoj kapetaniji.

Vezano za drugi dio upita, obavještavamo vas da osobe koje navodite u upitu ni na koji način nisu remetile javni red i mir, niti ugrožavale sigurnost ljudi i imovine za vrijeme svog boravaka u akvatoriju Otoka Lastovo, te nije bilo potrebe za policijskim postupanjem. Policijski službenici su utvrdili da su  topovske kugle koje se nalaze na fotografijama načinje od stiropora, a topovi sa fotografija su replike, a koje se inače nalaze izložene u jednom od restorana na Otoku Lastovu i koji su bili posuđeni za potrebe fotografiranja – odgovorili su nam iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Foto: Dalmacija danas

Lučka kapetanija: “Najmanje dva ili tri puta smo intervenirali”

Potom smo nazvali i kapetana Lučke kapetanije Dubrovnik koji nam je potvrdio da su imali najmanje dvije ili tri intervencije, prilikom kojih su ekipi s ove jahte naplatili kaznu u domeni zakona o sigurnosti plovidbe.

– Nije bila samo jedna intervencija, bilo ih je nekoliko i koliko se sjećam, platili su kaznu odmah – ispričao nam je kapetan Mato Kekez. A to u praksi znači da su platili dvije trećine iznosa, jer toliko se prema hrvatskim zakonima, plaća, ako ste spremni iskeširati kaznu na licu mjesta.

Bilo kako bilo, čini se da im upravo česte intervencije hrvatskih organa pomorskog reda nisu bile zabavne, zbog čega se ekipa oko Dan Bilzeriana nakon dvotjednog ludovanja  u Hrvatskoj okrenula prema Grčkoj. Mirno im more.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon kazne za glisiranje uz obalu, pijani milijunaši pucali iz topa po Lastovu

Multimilijunaš glisira sto metara od obale – Ne obazire se na kršenje zakona i sigurnost plovidbe