REKORDER TURIZMA POTONUO Gradonačelnik traži pomoć od države: “Dužni ste Dubrovniku”

Foto: Daniel Pavlinović

DUBROVNIK – Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković komentirao je za Dnevnik Nove TV brojke u turističkoj sezoni na izmaku srpnja. Dubrovnik je jedan od gradova koji su zatražili podjelu Hrvatske na četiri zone – sjevernu i južnu obalu, te središnju Hrvatsku i istok zemlje kako bi turistima bilo lakše pratiti koja su područja korona free.

Franković kaže da su zahtjev za takvu podjelu uputili Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

– Jako je važno da se statistički podaci, kad ih se šalje u Europski centar za kontrolu COVID bolesti, podijele po regijama kako bi onda europske, a i druge zemlje znale što se to točno događa u Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Dubrovnika. Smatra da će Stožer uvažiti taj zahtjev.

”Kolovoz će biti bolji”

Franković ističe da će Dubrovnik veleposlanike drugih zemalja na tjednoj bazi izvještavati o situaciji s epidemijom.

Na pitanje kada se očekuje osnaživanje zračnog prometa, Franković kaže da će se do sredine idućeg tjedna Dubrovnik povezati s 51 destinacijom.

– Kolovoz će biti puno bolji, imamo najave za cijelu jesen. Vjerujem da ćemo uhvatiti ciljanih 30 posto sezone – poručuje. Objasnio je i zašto Dubrovnik traži pomoć države.

– Ne bih želio da ispadne da je Dubrovnik grad prosjak, ali bih napomenuo da su upravo rekordi Dubrovnika punili državni proračun. Sad Dubrovnik očekuje jedan mali dio čisto da nas se održi stabilnim za dalje – govori Mato Franković i dodaje da je država na neki način dužna Dubrovniku.

D.G.