Policija na Kvarneru sankcionirala čak 43 plovila zbog nedopuštenog glisiranja!

Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

RIJEKA – U proteklih tjedan dana posade Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zatekle su ukupno 43  plovila koja su nedopušteno glisirala uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara.

U arhipelagu otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba zatekle su plovila kojima je upravljalo 14 državljana Slovenije, 11 državljana Njemačke, šest državljana Italije, pet državljana Austrije, po dva državljana Češke i Mađarske te po jedan državljanin Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Poljske. Svim navedenim nautičarima su, prema odredbama Pomorskog zakonika, izrečene novčane kazne od 500 do 1000 kuna.

Osim navedenih nautičara, novčana kazna po Pomorskom zakoniku je određena i za slovenskog državljanina kojega je policija zatekla kod otoka Cresa gdje je nepropisno  se bavio sportskim ribolovom.

Pomorska policija će i nadalje tijekom turističke sezone poduzimati niz pojačanih mjera u nadzoru prometa na moru, u cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca te povećanja opće sigurnosti na moru, priopćili su iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: