INCIDENT U UMAGU Uniformirani tip napao novinare zbog ukazivanja na bespravno korištenje pomorskog dobra

Foto: Screenshot / Glas Istre

UMAG – Na umaškom Kravljem rtu danas oko podne dogodio se teški incident u kojem je verbalno, a potom i fizički napadnuta ekipa Glasa Istre i županijski vijećnik te vijećnik Grada Umaga Damir Grunbaum.

Do incidenta je došlo tijekom konferencije za novinare koju je ondje organizirao Grunbaum, a sve kako bi ukazao, kako tvrdi, da tvrtka Terra Istriana taj dio područja koristi bespravno i bez ikakvih koncesijskih odobrenja. K tome, ovih su dana, rekao je, počeli ograđivati dio područje u dužini od oko 2.5 kilometara uz samo pomorsko dobro.

Na samom početku konferencije za novinare, pojavio se zaštitar, pretpostavlja se angažiran od tvrtke Terra Istriana koji je počeo vikati i prijetiti da napustimo područje jer se radi o “privatnom” posjedu. Grunbaum se nije želio maknuti, i u tom je trenutku zaštitar fizički nasrnuo na njega. U istom je trenutku i prijetio novinarki Glasa Istre da prestane snimati i slikati, upućujući prijetnje na osobnoj razini.

 

Ubrzo je na mjesto incidenta stigla i policija i u tijeku je utvrđivanje svih okolnosti. Ekipa novinara Glasa Istre se trenutno nalazi u policijskoj postaji Umag da daju izjavu, a očekuju se i reakcije gradonačelnika Umaga Vilija Basanessea te predstavnika tvrtke Terra Istriana.

D.G.