POZIV NA AKCIJU Čišćenje podmorja u uvali Petrčane

Foto: Boris Kačan

PETRČANE – Mjesni odbor Petrčane poziva volontere da se odazovu akciji čišćenja podmorja u uvali tog mjesta u subotu, 1. kolovoza 2020. u vremenu od 09:00 sati ujutro do 14:00 sati popodne.

Na inicijativu mještanina Josipa Vučkovića, Mjesni odbor Petrčane je preuzeo organizaciju i osiguranje formalno-administrativnih zahtjeva za akciju čišćenja podmorja u uvali Petrčane (Silvana uz pomoć Lidije). Zbog vrućina, organizatori imaju u planu ronjenje završiti do podne.

Akciju čišćenja provode ronioci volonteri na potezu od glavne plaže kod Hotela Pinije do sjevernog lukobrana kod Hotela Petrčane. Koordinator ronioca je Josip Vučković, a najavljeno je 50-ak volontera ronioca.

Mjesni odbor je osigurao i tim hitne medicinske skrbi za sudionike, suglasnost Županijske lučke uprave za ekološku akciju, podršku gradskog poduzeća Čistoća, prisustvo predstavnika Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Zadar, te je uz financijsku pomoć Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra organizirao okrijepu i piće za učesnike ove ekološke akcije.

– Mjesni odbor se zahvaljuje Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije na osiguranju hitne medicinske skrbi za učesnike i bezrezervnu podršku ovoj volonterskoj ekološkoj akciji, Turističkoj zajednici grada Zadra i Upravnom odjel za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra za financijsku podršku projektu, te gradskom komunalnom poduzeću Čistoća na odvozu prikupljenog otpada. Zahvaljujemo Županijskoj lučkoj upravi na podršci i izdanoj suglasnosti i Lučkoj kapetaniji Zadar za pomoć u ishođenju potrebnih dokumenta.  Zahvaljujemo Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanica Zadar na podršci i prisustvu tijekom akcije. Zahvala našem Hotelu Pinija za osiguranje okrijepe i pića za učesnike, te najveća zahvala ide svim učesnicima volonterima koji rone u subotu – poručuje zamjenica predsjednika Mjesnog odbora Petrčane, Silvana Štokan.

D.G.